Jesteś pewien, że widziałeś już wszystko?

Zapisz się na nasz Newsletter, aby otrzymywać materiały szkoleniowe oraz informacje o nowościach!

Sprawdź gdzie kupić

infolinia

info@novitus.pl

Oświadczenie nt. niestosowania Bisfenolu A (BPA)

27 Styczeń 2020

Wszystkie papiery termiczne oraz etykiety oferowane przez Novitus nie zawierają BPA

W związku z najnowszą dyrektywą Komisji Europejskiej (dyrektywa REACH), która weszła w życie od 1 stycznia 2020 r. i zakazuje na terenie państw członkowskich Unii Europejskiej stosowania papieru termicznego zawierającego powyżej 0,02% Bisfenolu A (BPA),  wszystkie urządzenia fiskalne Novitus są wyposażone w rolki papieru nie zawierające BPA

Również wszystkie rolki i etykiety oferowane przez nas jako materiały eksploatacyjne są produktami typu BPA FREE. Zmiany te wprowadziliśmy na długo przed rozpoczęciem obowiązywania w/w dyrektywy, jeszcze w roku 2019.

W niedalekiej przyszłości wprowadzimy do oferty także rolki papierowe całkowicie pozbawione zawartości fenoli. W ten sposób staramy się dbać o zdrowie naszych Klientów, Partnerów oraz Pracowników. Jako uzupełnienie naszego oświadczenia zamieszczamy poniżej szczegółową specyfikacje techniczną rolek papieru termicznego używanego w naszych urządzeniach fiskalnych:

• Novitus