Jesteś pewien, że widziałeś już wszystko?

Zapisz się na nasz Newsletter, aby otrzymywać materiały szkoleniowe oraz informacje o nowościach!

Sprawdź gdzie kupić

infolinia

info@novitus.pl

Oświadczenie Producenta - Akcja Serwisowa drukarek Delio

03 Styczeń 2020

Akcja Serwisowa - Drukarki Novitus Delio

Oświadczenie Producenta w sprawie akcji serwisowej drukarek Delio

Zarząd COMP SA wydał oświadczenie w sprawie przebiegu akcji serwisowej drukarek Delio oraz przyjętej procedury naprawczej.

Treść oświadczenia

W związku z awarią drukarek fiskalnych typu Delio, niniejszym, Zarząd COMP S.A. oświadcza, iż zwołał sztab kryzysowy celem zdiagnozowania awarii oraz zbadania możliwości jej usunięcia i, na podstawie ustaleń tego sztabu, oświadcza, że drukarki te wyprodukowane zostały zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki z dnia 27 sierpnia 2013 roku w sprawie kryteriów i warunków technicznych, którym muszą odpowiadać kasy rejestrujące. W oparciu o te przepisy, producent, jako podmiot wprowadzający do obrotu poszczególne typy drukarek Delio, uzyskał decyzje homologacyjne. Awaria drukarek wystąpiła w zakresie pracy zegara wskazującego datę i czas, który stanowi element drukarki. Błąd zegara spowodował blokadę uniemożliwiającą drukowanie paragonów z właściwą datą. Wszystkie naprawy odbywają się zgodnie z zasadami sztuki i jak najlepszą wiedzą producenta oraz zgodnie z przepisami obowiązującego rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 29 kwietnia 2019 w sprawie kas rejestrujących. Naprawy wykonywane są w oparciu o części dostarczane przez producenta. Drukarki po naprawie spełniają wszelkie wymagane funkcje, kryteria i warunki techniczne określone w decyzjach homologacyjnych i w związku z powyższym nie wymagają ponownej certyfikacji.

W imieniu Zarządu COMP SA podpisali: Jarosław Grzegorz Wilk oraz Krzysztof Morawski

Pełny dokument do pobrania TUTAJ

• Novitus